Kejvsalö

You are here: Etusivu  > Loviisa  > Pernaja  > Kejvsalö

Näytetään 3 kaikista 3 kohteesta
 • Item thumbnail
  0

  Koophandel

  Julkaistu: 10.1.2005, Muokattu: 13.2.2022
  Koophandel ajoi karille vuonna 1875 Loviisan Kejvsalön lähellä Störensgrundin kohdalla. Alus myytiin Hansonille, joka korjasi sitä ja vaihtoi nimen Amandaksi. HUOMAUTUS: Tätä kohdetta ei ylläpidetä enää täällä, koska hylkyä ei ole löydetty eikä sen paikkaa tunneta. Hylky on siirretty haverit.net-sivustollemme. Tietojen mahdollinen päivitys jatkuu siellä. Siksi myös tänne kohdistetut linkit on syytä päivittää kohdistumaan haverit.net-sivustolle.
 • Item thumbnail
  0

  Kejvsalön pintahylky

  Julkaistu: 15.2.2000, Muokattu: 5.2.2001
  Pernajassa, Kejvsalön luoteisrannassa on puolittain pintahylkynä Tampella Oy:n puutavaraproomu, jolla viimeiset palveluvuodet siirrettiin metsätraktoreita saaresta toiseen ja mantereelle. Kalastaja Matti Mannosen hoiti usean vuoden ajan proomun hinaustyöt ja teki tukkinippuhinaustöitä veneellään itäisen Uudenmaan saaristossa. Proomun kunnon heikettyä se lahjoitettiin 1970-luvun loppupuolella Matti Mannosen sataman suulle aallonmurtajaksi.
 • Item thumbnail
  0

  Kejvsalön hylky

  Julkaistu: 30.6.1999, Muokattu: 5.2.2001
  Pernajassa, Kejvsalön ja Tjuvön puolivälissä kerrotaan olevan tuntematon hylky kaapelin paikkeilla. Saksalaisilla ja suomalaisilla oli Tjuvössä (Jyltvikenissä) viime sodan aikana sotalaivojen piilopaikka (tukikohta). Saksalaisten jouduttua lähtemään 1944 (?) he upottivat, paikallisten kalastajien tarinan mukaan, lähtiessään moottori- tai tykkiveneen kyseiselle alueelle. Koska upotus räjäyttämällä oli tapahtunut kuutamoyönä,oli joku sen nähnyt. Kejvsalön hylky saattaa olla em. tarinan […]