Houtskari

You are here: Etusivu  > Houtskari

Näytetään 3 kaikista 3 kohteesta
 • Item thumbnail
  0

  Storörin hylky

  Julkaistu: 7.1.2019, Muokattu: 8.1.2019
  Mossalan salmessa, Houtskarin pohjoispuolella, on pienen Storör-saaren koilliskulmassa järeä puuhylky. Se on vain noin metrin rannasta ja näkyy pinnalle. Hylyn kylkikaaret ovat varsin paksuja eikä niissä näy niittejä tai muuta metallia. Puutappeja spanteissa sen sijaan on, mistä voidaan päätellä hylyn olevan hyvin vanha.
 • Item thumbnail
  0

  Jungfruskärin pommikone (DB-3 pommikone)

  Julkaistu: 26.3.2003, Muokattu: 9.12.2020
  Ilmeisesti neuvostoliittolaisen pommikoneen alumiiniosia ja kaksi tähtimoottoria on löytynyt Houtskarin lounaispuolelta Jungfruskäristä, Hamnön ja Lill Tratten välistä. Ehkä laskuteline ja muuta irto-tavaraa on havaittu 12-23-m syvyydessä. Jukka Sulku. Helmikuun 17. päivänä 1940 suomalaishävittäjä tulitti Uudenkaupungin eteläpuolella havaitsemaansa neuvostoliittolaista DB-3 -pommikonetta. Lentäjä sai osuman punakoneeseen, joka jatkoi liekehtivänä matkaa kohti etelää. Jungfruskärin kohdalla koneen lentäjä pelastui […]
 • Item thumbnail
  0

  Vuoluodon hylky (Kuulamoottorihylky)

  Julkaistu: 30.6.1999, Muokattu: 8.10.2012
  Houtskärin eteläpuolella, Vuoluodon etelärannassa on kuulamoottorilla varustettu puuhylky, joka upotessaan on ollut hiekkalastissa. Se sijaitsee m/s Nordö -hylyn itäpuolella, n. 6 metrin syvyydessä, ja on melko hajonnut.