web_banner_728x90

Pohjalla Ry

Hylyt.netin perusajatus on kerätä hylkyihin liittyvää hajatietoa kaikkien asiasta kiinnostuneiden saataville.

Hylyt.net on haaksirikkojen ja hylkylöytöjen tietopankki, joka kattaa Suomen rannikon ja sisävedet. Tavoitteena on alan harrastajien henkilökohtaisten pöytälaatikkoarkistojen ja sirpaletietojen kokoaminen yhteen paikkaan kaikkien hylkysukeltamisesta, merihistoriasta ja meriarkeologiasta kiinnostuneiden käyttöön.

Tietomäärän alkupääomana on ”hylkykirja” eli Hylkyjä Suomenlahdella ja Saaristomerellä (Vaheri-Hyvärinen-Saari, Karisto 1996). Kirjamuodossa tietojen päivittäminen oli sula mahdottomuus. Siksi tiedot siirrettiin käsityönä varta vasten kehitetylle internet-sivustolle www.hylyt.net. Sivusto avattiin 30.6.1999.

Alkuperäinen, alusta alkaen html:llä kirjoitettu, sovellus tuli raskaaksi ylläpitää eikä se oikein soveltunut uusille mobiililaitteille. Vuoden 2015 alussa koko homma päätettiin kirjoittaa täysin uudelleen WordPress-alustalle, tekijöinä Vesa Kankkunen ja Susan Leong. Uuden sivuston interaktiivisuus mahdollistaa tietojen päivittämisen ja kaikkien halukkaiden osallistumisen hylyt.netin tekoon ja hylkytietojen täydentämiseen. Uusi sivusto julkistettiin lokakuussa 2015.