web_banner_728x90

Kenttäsammakot

Tässä galleriassa on esitelty enemmän tai vähemmän vakituiset avustajamme. Sivuston ylläpito ja kehittäminen vaatii mahdollisimman kattavaa verkostoa, jolta saamme sivustoille jatkuvasti mahdollisimman oikeellista ja täydellistä tietoa. Tämä kaikki palvelee meitä sukeltajia ja meriarkeologian harrastajia. Se mitä tarvitaan sivuston jatkuvaan parantamiseen on uusien hylkykohteiden ilmoittaminen tai yhtä hyvin olemassa olevien tietojen täydentäminen / korjaaminen. Myös sisällöntuottajia tai apuvoimiaa tarvitaan uudelle Haveri.net -osiolle. Mikäli koet, että olet itse tai seurassanne on joku henkilö, joka haluaa toimia myös tällaisen yhteisen hyvän asian eteen, ota yhteys!

Pertti Arvonen”Pertti Arvonen, Saaristomeri -Barlius”
Suht tuore sukeltaja ja aktiivinen hylkyjen etsinnässä ja dokumentoinnissa Saaristomeren alueella. Pääosin keskittynyt viistokaiuttamiseen, sijaintitietojen tarkkuuteen, kohteilla navigointiin ja vedenalaisen paikkatiedon tuottamiseen mm. fotogrammetriaan. Toimii UWIS Oy:n toimitusjohtajana (UWIS System; vedenalainen seuranta-, navigointi- ja viestintäjärjestelmä) ja menetelmäkehityksessä. Yksi Barlius tutkimusryhmän perustajista ja Nautic Club Urheilusukeltajat ry:n jäsen.

Samuli Haataja


”Samuli Haataja, Saaristomeri -Barlius”
Erityisosaamisalue fotogrammetria ja hylkyjen 3d -mallit. Harrastuksena myös autonomian ajan arkistojen tutkiminen. Haaksirikot Russaröstä länteen ja Isokarista etelään kiinnostavat minua erityisesti. Kotiseurani on Nautic club ry ja kuulun myös Barlius -ryhmään

Ismo Marttinen


”Ismo Marttinen, Saimaan Norpat Urheilusukellusseura ry, Saimaan Hylyt -työryhmän yhteyshenkilö. Erityiskiinnostuksen kohteena sisävesihylyt, keskittyen Saimaan laivaliikenteen historiaan ja sisävesistön arkeologiaan.”

Timo Laaksonen


Taustat:Sukellusseura H2O, sukellustaso OC rec.trimix, CCR mod2, hylkyjen etsintä, photogrammetria.
Kiinnostus hylkyjen etsimiseen merialueilla alkoi vuonna 2004, sukellusharrastus 2009.
2014 jälkeen syvennyin meriarkeologiaan kurssien ja kenttätöiden muodossa, erityisesti vanhoihin puisiin purjealuksiin, jotka ovat itselleni suurin mielenkiinnon kohde.
Työskentely pääosin merialueilla, Helsinki-Virolahti alueella.

Juha Lauro ja Uljas ”Urkki” Uromaa


Team H2O:n harmaahapset. Juha Lauro ja Uljas “Urkki” Uromaa ovat pääkaupunkiseutulaisen H2O-seuran keskeiset hylkytutkijat. Parivaljakko on kerännyt laajan tietomassan arkistoista ja avovesikaudet kyntäneet merta hylkyjä etsimässä. Seuran runsas hylkykortisto on pitkälti heidän käsialaa.