Priki Regard

Olet tässä Etusivu  > Laiva  > karkea (n. 1-5 km) >  Priki Regard

Priki Regard oli lokakuun puolenvälin jälkeen 1852 matkalla Hullista Pietariin lastinaan raakasokeria, raakarautaa, riisiä ja muuta tavaraa. Kansilastina oli inkivääriolutpulloja, Davenportin astiastoja ja ehkä myös viinipulloja. Alus oli siis melko iso. Priki ohitti Juutinrauman 17 lokakuuta 1852. Viimeinen havainto aluksesta oli Öölannin kohdalla, sen jälkeen ei siitä eikä sen 8 hengen miehistöstä ole havaintoja.

Muutama vuosi sitten kun Jerry Wilhelmsson BUE – Baltic Underwater Explorers ryhmästä oli etsimässä Nidaa hän löysi uuden hylyn matalasta vedestä luonnonsuojelualueella.
Tämä ”pullohylky” on kölillään, melko koskematon ja lastia kannella. Keulakuvan naishahmo kultauksineen on pudonnut merenpohjalle.

Hylyn tausta selvisi kapteenin Luke C Taylorin nimestä peräpeiliin liittyvässä löydössä. Tutkimustyötä on täytynyt tehdä monella taholla ennenkuin palaset ovat loksahtaneet paikoilleen.


Tekstin laatija Risto Sajaniemi

Lähdeluokittelu: karkea (n. 1-5 km), Laiva
Tyyppi: priki
Uponnut: lokakuu 1852


Hylystä muualla:
Lähdetiedot:
  • Yorkshirepost news 15.3.2020

HYLKYTIEDOT

Koordinaatit 59° 54.462' N , 20° 10.775' E WGS84 (Geo link)

Paikannustarkkuus: karkea (n. 1-5 km)
Materiaali ,
Tyyppi priki
Uppoamisaika lokakuu 1852
Uppoamispaikka ,

Asento kölillään
Kunto melko hyvä

Pohjan syvyys 16
Näkyvyys hyvä


Laatijat Risto Sajaniemi
MEDIA

Videot


Tekijä tai tekijät:BUE-Baltic Underwater ExplorersKOHTEEN IHANNEOLOSUHTEET JA SÄÄENNUSTEET

Kerro millaisella kelillä kohteella kannattaa sukeltaa?Auta sukellusretken suunnittelua jakamalla omat tuuliolosuhteita koskevat suosituksesi


Ennuste Ilmatieteen laitos

[Avaa ennuste]