Anneli

Olet tässä Etusivu  > Laiva  > erittäin karkea >  Anneli

Troolari Anneli (ex Vesta) oli matkalla ulos, kun se lauantaina 31.1.1970 joutui jäiden puristuksiin Kylmäpihlajan ulkopuolella. Maanantaina 2.2.1970 klo 13 aikaan jäiden paine puristi aluksen kyljet konehuoneen kohdalta puhki ja väki jätti laivan pelastautuen jäälle.
Anneli oli aikaisemmin toiminut mm. tulli- ja rajavartiolaitoksen aluksena. Se oli upotessaan ilmeisesti Suomen vanhin kalastusrekisterissä ollut alus.
Annelin hylky lepää kölillään noin 22 metrin syvyydessä sorapohjalla. Noin 24,5 metriä pitkä hylky on katkennut prykän kohdalta, prykä on kadonnut. Perän ja keulan välillä on n. 5 metrin matkalta irtoromua. Perä kohoaa keulaa korkeammalle ja troolikaaressa on pyydysten jäännöksiä.

HUOMAUTUS: Tätä kohdetta ei ylläpidetä enää täällä, koska hylkyä ei ole löydetty eikä sen paikkaa tunneta.

Hylky on siirretty haverit.net-sivustollemme. Tietojen mahdollinen päivitys jatkuu siellä. Siksi myös tänne kohdistetut linkit on syytä päivittää kohdistumaan haverit.net-sivustolle.


Tekstin laatija Janne Hyvärinen

Lähdeluokittelu: erittäin karkea, Laiva
Tyyppi: troolari
Uponnut: 2.2.1970
Sijainti: Rauma


Lähdetiedot:
  • Janne Hyvärinen

HYLKYTIEDOT

Koordinaatit 61° 08.600' N , 21° 18.500' E (Geo link)

Paikannustarkkuus: erittäin karkea
Materiaali
Tyyppi troolari
Uppoamisaika 2.2.1970
Uppoamispaikka Rauma
Uppoamispaikka

Pituus 24,4 m
Asento Kölillään
Kunto Muodossaan, mutta kunto huono. Hylky on katkennut prykän kohdalta, prykä hukassa. Perän ja keulan välillä on n. 5 metrin matkalta irtoromua. Perä kohoaa keulaa korkeammalle ja troolikaaressa on pyydysten jäännöksiä.

Pohjan syvyys 22 m
Pohjan laatu Tasainen sora
Näkyvyys Vaihteleva; 1-5 m


Laatijat Janne Hyvärinen
MEDIA


KOHTEEN IHANNEOLOSUHTEET JA SÄÄENNUSTEET

Kerro millaisella kelillä kohteella kannattaa sukeltaa?Auta sukellusretken suunnittelua jakamalla omat tuuliolosuhteita koskevat suosituksesi


Ennuste Ilmatieteen laitos

[Avaa ennuste]